מרכיבי הממתיק נס-סוכר (SugaNess)
נס סוכר (SugarNess) הוא לב החדשנות שלנו. נס-סוכר הוא חומר אבקתי שכולל שילוב היברידי ייחודי של חמישה (5) ממתיקים ממקורות טבעיים מהממתיקים המומלצים ביותר בעולם לסוכרת - אריתריטול, קסיליטול, אינולין, סטיביה ופרי הנזיר. בעוד שכל אחד מהם מוכר ברחבי העולם כידידותי לסוכרת, הם מוכרים כבעלי טעמי לוואי לא נעימים. השילוב הייחודי יחד עם תהליכי ייצור פורצי הדרך שלנו, מסירים את המחסום הזה, ויוצרים מתיקות נקייה וחלקה המתחרה בסוכר עצמו.
דמיינו לעצמכם ליהנות מהמאכלים האהובים עליכם, מבלי לדאוג לכמות הסוכר, או מטעמי לוואי. נס סוכר הוא פתרון המתקה ללא טעמי לוואי, ממרכיבים טבעיים בלבד, דל פחמימה, דל קלוריות ומתאים לשימוש בכל המאכלים כולל מתוקים, מלוחים, רטבים ועוד.
מה הופך את נס-סוכר לייחודי כל כך? הסבר
ממתיקים

אינולינים הם קבוצה של פוליסכרידים טבעיים המיוצרים על ידי מספר סוגי צמחים, המופקים באופן תעשייתי לרוב מעולש ומשמש במוצרים רבים כסיבים תזונתיים לשיפור הערך התזונתי של מוצרי מזון אך גם כבסיס למוצרים מופחתי סוכר. האינולינים שייכים לסוג של סיבים תזונתיים המכונה פרוקטנים. המחקרים מציגים מספר יתרונות בריאותיים לאינולין, כגון שיפור בריאות מערכת העיכול, סיוע בשליטה בסוכרת וסיוע לירידה במשקל. אינולין הוא סיב תזונתי שעשוי להועיל לבריאות המעיים. לאינולין אין טעמי לוואי.

איזומלט הוא תחליף סוכר, תערובת של שני האלכוהולים הדו-סוכרים 1,6-GPS ו-1,1-GPM. יש לו השפעה מועטה עד לא על רמות הסוכר בדם, ואינו ממריץ את שחרור האינסולין. הוא גם אינו מקדם עששת ונחשב ידידותי לשיניים. פחות מתוק מסוכר ובצריכה מרובה עלולה לגרום לשלשולים ולגזים. איזומלט מיוצר בתהליך דו-שלבי מסוכרוז שמקורו בדרך כלל מסוכר סלק. לאיזומלט אין טעמי לוואי.

אריתריטול הוא סוכר כוהלי (פוליאול) המשמש בין היתר כממתיק תזונתי ותוסף מזון והוא נמצא בטבע בפירות, פטריות וגם בגוף האדם. מתיקותו שווה לכ-60-70% מזו של סוכרוז (סוכר לבן) ומחושב כבעל אפס קלוריות. אריתריטול אינו משפיע על רמות הסוכר והאינסולין בדם, לכן מוכר כממתיק בטוח לאנשים הלוקים בסוכרת. אינו גורם לעששת ומופרש דרך מערכת השתן בדיוק כפי שנכנס. יש לו נטייה מופחתת לגרום לתופעות לוואי במערכת העיכול ובעל תכונות נוגדות חמצון. אריתריטול מסונתז מתירס באמצעות אנזימים ותסיסה ולאחר מכן מנוקה חומרי המקור, עד לקבלת הגביש הלבן והנקי של הממתיק שנראה כמו סוכר. לאריתריטול יש טעם לוואי שלתחושת קרירות בפה.

קסיליטול הוא סוכר כוהלי (פוליאול) המשמש בין היתר כאחד מתחליפי הסוכר שנחשבים לבריאים. קסיליטול נמצא בטבע בכמויות קטנות בפירות, בירקות ובדגנים רבים וגם בגוף האדם. הקסיליטול מופק ממקור טבעי אבל עובר תהליך עיבוד לא טבעי. לקסיליטול יש מתיקות דומה לסוכרוז (סוכר לבן), אבל הוא מכיל 40% פחות קלוריות, בעל אינדקס גליקמי נמוך (טוב לסוכרת), בצריכה מרובה הקסיליטול עלול לגרום לשלשולים ולגזים. הוא מרכיב נפוץ במסטיקים ללא סוכר, סוכריות, מנטה, מזונות ידידותיים לסוכרת ומוצרי טיפוח הפה. קסיליטול הוא ממתיק טבעי המופק מעץ אלון, ליבנה, תירס, קני סוכר וחומרים צמחיים נוספים. לקסיליטול יש טעם לוואי ותחושת קרירות בפה אותו הצלחנו לנטרל בשוקולד ג'ומו.

הסטיביה היא תחליף סוכר מתוק המופק מעלים של מיני הצמחים Stevia rebaudiana שמקורם בפרגוואי וברזיל. התרכובות הפעילות הן steviol glycosides (בעיקר stevioside ו-rebaudioside), שיש להם בערך פי 50 עד 300 מתיקות מסוכרוז (סוכר רגיל). למיצוי עלי סטיביה השפעה זניחה על רמת הגלוקוז בדם של אדם הצורך את החומר, ועל כן נחשב כממתיק על נטול קלוריות. יש לו טעם לוואי של אניס, שומר או מר. באמצעות תהליכים כימיים ניתן לבודד את חומרי ההמתקה שבסטיביה. מבין חומרי ההמתקה המצויים בסטיביה, ארבעה חומרים המשמשים לייצור תחליפי סוכר: סטיביוזיד stevioside, ורבודיוזיד A. ככל שחומרים טהורים יותר, טעמי הלוואי מוחלשים והחומר יקר יותר.

פרי הנזיר או לוהאן גואו (Siraitia grosvenorii), הוא פרי קטן ועגלגל שגדל בדרום סין. טעמו המתוק לא נובע מהסוכר שבו אלא ממרכיבים מיוחדים שהוא מכיל בשם מוגרוזידים (mogrosides), שהם נוגדי חמצון ייחודיים. לפיכך, אבקת המונק פרוט לא מכילה סוכרים כלל, אבל יוצרת תחושת מתיקות חזקה פי 250 מסוכרוז. ה־FDA אישר את פרי הנזיר בתור הממתיק הכי בטוח שקיים והוא מותר לשימוש לכולם, לרבות נשים בהיריון וילדים. יש לו כאמור יתרונות רבים - הוא טבעי לגמרי, נטול קלוריות ומתאים להמתקה, לבישול ולאפייה, אולם עם חיסרון מרכזי בולט של טעמי לוואי חזקים. לפרי הנזיר יש על פי הספרות המקצועית גם תועלות נוספות לחלק מהאוכלוסייה כגון: עיכוב תהליכי הזדקנות, לא מעלה את כמות הסוכר בדם, נוגד דלקת, מועיל ללב, מקל על אלרגיות, מחזק את מערכת החיסון, אנטי סרטני.
