הסוכר שבחלב
הלקטוז (Lactose) הוא סוכר החלב והוא בעצם מעניק לחלב את הטעם המתוק. סוכר החלב הוא דו סוכר המורכב בפועל מהסוכרים גלוקוז וגלקטוז המתפרקים בתהליך העיכול. הלקטוז מכיל פחמימות שמתפרקות יחסית מהר ועשויות להשפיע על העלאת ערכי הסוכר בדם.
לקטוז הוא סוכר לכל דבר ועניין, ולכן ברור שהצריכה שלו אמורה להיות מבוקרת – על אחת כמה וכמה בקרב אנשים הסובלים מסכרת או לחלופין נמצאים בקבוצת הסיכון המוגבר למחלה. בשוקולד חלב או לבן איכותי יש לפחות 24% אבקת חלב מלא שלדוגמה במנה של 30 גרם שוקולד יש 7.2 גרם אבקת חלב שהיא שוות ערך ל-40 גרם חלב ניגר. הלקטוז נמנה עם קבוצת הפחמימות הפשוטות.
יש רופאים אשר מתעלמים מהסוכר שבלקטוז ויש כאילו, כמונו, אשר מתייחסים לסוכר כסוכר ועושים מאמצים להוציא את החלב מהשוקולד ולהחליפו במרכיבים אחרים בריאים שישמרו את טעמו הטוב של השוקולד. הנושא נחקר ועדיין אין תשובות ברורות לקשר בין החלב לסוכרת. מחקר שפורסם ב-2006 הראה כי בקרב נשים אשר הקפידו על צריכה של מוצרי חלב דל שומן, הסיכויים להתפתחות סכרת מסוג 2 היו נמוכים יותר. אחת ההנחות במחקר הייתה שחלבוני החלב מסייעים להגברת קצב ההפרשה של האינסולין בגוף, מה שמשפיע על הכמות והקצב של החדרת הסוכר לרקמות.
בשוקולד ג'ומו החלטנו להמנע מחלב ומרכיביו, מבלי לפגוע הטעם.