top of page
טבלאות ושבוריות שוקולד חלב שהחלב ניתז החוצה מהם לכל עבר

הכמיהה לשוקולד חלב ושוקולד לבן

אנחנו אוהבים שוקולד חלב ושוקולד לבן.  לא מדובר על ילדים שם המשחק מכור, אלא על מבוגרים.  מחקרי שוק מראים שוויון בקירוב בין שוקולד מריר, שוקולד חלב ושוקולד לבן.  מוצרים מתוקים טעימים, מנחמים, ומעניקים תחושת נחת ורווחה.  אך למרבה הצער,  רוב מוצרי השוקולד החלב/לבן טבעוני מכילים המון סוכר ו/או חומרים לא בריאים.

בשנים האחרונות מגמת הטבעונות בארץ וגם בעולם הולכת וגדלה.  ישראל ביססה את עצמה כמדינה הטבעונית המובילה בעולם, ותל אביב היא בירת הטבעונות העולמית.  כ-5% מהאוכלוסייה בישראל מגדירים את עצמם כטבעונים, 8% צמחוניים ו-13% מפחיתים את צריכת המוצרים מהחי.  מספרים אילו אינם כוללים את אילו שאלרגיים ללקטוז , לחלב או לביצים, ואת המשפחות שבהן יש טבעונים ו/או צמחונים ואז גם שאר בני המשפחה מפחיתים את צריכת המוצרים מהחי באופן משמעותי.  בהערכה כוללת מדובר על כשליש מאוכלוסיית ישראל.  התחזיות צופות כי עד 2030 הטבעונים יהוו כ-10% מהאוכלוסייה והגורם המוביל בישראל היא עמותת ויגן פרנדלי.  המודעות לטבעונות בכל העולם מתחברת לשלוש סיבות עיקריות: מוסר-בעלי החיים (גידול והרג), בריאות ואקולוגיה.

 

אנחנו אוהבים שוקולד חלב ושוקולד לבן.  לא מדובר על ילדים שם המשחק מכור, אלא על מבוגרים.  מחקרי שוק מראים שוויון בקירוב בצריכה של שוקולד מריר, שוקולד חלב ושוקולד לבן.  מוצרים מתוקים טעימים, מנחמים, ומעניקים תחושת נחת ורווחה.  בשוקולד איכותי יש יותר מ-24% של אבקת חלב מלא ובשוקולד ממולא יש במוצרים רבים גם חמאה, שמנת וחלב, אשר נותן להם את הטעמים האהובים.  שוקולד חלב ולבן, מתוקים יותר משוקולד מריר והם נמסים על הלשון ביתר קלות משום שטמפרטורת ההתכה שלהם היא בסביבות 34° צלזיוס.  האתגר בשוקולד "חלב"/"לבן" ללא חלב, הוא גדול, שכן יש צורך מחד להימנע מחלב ומוצריו ומצד שני, לשמור על מרקם שוקולדי שמחליק בגרון, נמס בקלות, משמיע צליל "פק" כששוברים אותו וכמובן שידמה בצבע ובברק לשוקולד חלבי איכותי אחר.  רצוי שהשוקולד יכיל רק מרכיבים איכותיים ליצירת "נוסחת זהב" לקבלת שוקולד בסגנון חלב ולבן.

בשוק, ניתן למצוא מוצרים בסגנון שוקולד חלב ולבן.  סוכר, הוא המרכיב הדומיננטי במוצרים אילו (מופיע בראש רשימת החומרים) ואז מעבר למוצקי הקקאו שורה של חומרים, שחלקם טובים יותר וחלקם טובים פחות.  יש כאילו מבוססי אגוזים, שקדים, קוקוס, יש כאילו עם אורז, שיבולת שועל, שורש אגוז נמר, שמן MFC, שמן חמניות, לאחרים ריבוי מייצבים ומווסתים: קלציום קרבונט, קלציום סולפט, גואר גאם, קסנטאן גאם ואפילו צבע מאכל לבן: טיטניום דיאוקסיד.  שוקולד ללא מרכיבים מהחי הוא תנאי בסיסי אבל גם בריאות ואיכות הסביבה הם גורמים חשובים בבחירת מוצרים טבעונים וכל אחד יחליט מה טוב לו ולמשפחתו, מבחינת מרכיבים, מחיר וטעם. 

bottom of page