top of page

המרכיבי חטיפי חלבון ג'ומו

למגוון מוצרי שוקולד ג'ומו, הצטרפו בחודש נובמבר 2024 חטיפי חלבון חדשניים, השונים בטעמם, בנתונים התזונתיים שלהם ובמרקם שלהם מכל מה שקיים בשוק.   החטיפים הם בעצם שוקולד ג'ומו עם הרבה חלבון סויה, עם חמאת אגוזים (לוז, בוטנים, פיסטוק) ותוספות טעם טבעיות (Chocolate inclusions) כדוגמת פקאן קלוי, שבבי פולי קקאו קלוי, אגוזי לוז ושבבי קפה.  בכל החטיפים יש 20 גרם חלבון, 2-3 פחמימות זמינות, ו-0.5 כפית סוכר.  כל החטיפים הם פרווה-טבעונים, ממומתקים בנס-סוכר (SugarNess) מחומרים טבעיים וכ-17% חמאת קקאו.

 

חטיפי החלבון שלנו מתאימים לאילו שרוצים להימנע מסוכר, להימנע מחלב, להימנע מחומרים תעשייתיים וכן איכותי וטעים, אילו שרוצים להעשיר את מזונם בחלבון מלא, פתרון טוב ליום מחוץ לבית, לספורטאים ובקעצור - לכולם.

חלבון מהצומח

midJourney Soy protein.png

חלבון סויה הוא חלבון מלא - מכיל את 9 חומצות האמינו החיוניות לאדם בפרופורציות דומות לזו הדרושה לאדם.  במשך אלפי שנים שימשה סויה ומוצריה כחומר גלם למזון עשיר בחלבון במדינות אסיה.  חלבוני סויה מופקים מפולי סויה.  בתהליך ההפקה, פולי הסויה מנוקים, מקולפים ונטחנים ליצירת אבקת סויה שממנה ממצים שומנים בעזרת ממסים אורגנים.  מהאבקה נטולת השומנים, מייצרים שבבים המכילים מינימום של 50% חלבון.  רוב החלבוני הסויה הם גליצינין (glycinin) ובטא-קונגליצינין (β-conglycinin) המהווים 65%–89% מכלל חלבוני הסויה.  אולם, יש גם חלבונים נוספים שעשויים להשפיע לרעה על הטעם.  איכות החלבונים נקבעת בעיקר לפי תהליכי המיצוי והטיהור של החלבונים דואגים להרחיקם מהמוצר הסופי.

ממתיקים

מוצקי קקאו

חמאות אגוזים ותוספות

midJourney Almonds in a jar.png

השקדים הם כידוע, פרי עץ השקדייה ומוכרים מזה שנים כרכיבי תזונה בריאים.  שקדים נכללים בקבוצת המקורות העשירים בשומנים בריאים מן הצומח, ומומלצים לאכילה מדי יום. הם מהווים מקור טוב לשומנים בריאים בלתי רוויים, לחלבונים, לוויטמינים, למינרלים ולסיבים תזונתיים.

מחקרים הראו שצריכת שקדים משפרת את רמות הסוכר בדם, תורמת להורדת רמות הכולסטרול הרע LDL בדם ומפחיתה את הסיכון למחלות לב.  לא פחות חשוב - שקדים טעימים.

Hazelnuts.png

אגוזי לוז, שצומחים על עץ הלוז, הם אגוזים קטנים ועגולים עם טעם מתקתק ואגוזי ייחודי. הם נפוצים מאוד באירופה, במיוחד בטורקיה ובאיטליה, שם הם מהווים חלק בלתי נפרד מהמטבח המקומי.

 

אגוזי לוז משמשים אותנו הן כחמאת לוז והן בשבבי לוז קלויים.  השילוב הקלאסי של לוז ושוקולד הוא לא פחות ממושלם.  בנוסף להיותם טעימים, הם גם בריאים. אגוזי לוז עשירים בשומנים חד-בלתי רוויים, ויטמין E ונוגדי חמצון, שידועים בתרומתם לבריאות הלב.

Pistachio.jpeg

הפיסטוק הוא מלך האגוזים, כפי שרבים מכנים אותו. מקורו במזרח התיכון, שם הוא גדל כבר אלפי שנים והפך למרכיב מרכזי במטבחים רבים.  הפיסטוק ידוע בטעמו העדין והמתקתק ובצבעו הירוק-סגלגל הייחודי.  פיסטוקים מוסיפים טעם ומרקם לחטיפי החלבון שלנו ואנו משתמשים באיכות הטובה ביותר.

הפיסטוק מלא ביתרונות תזונתיים. הוא עשיר בחלבון, סיבים תזונתיים ושומנים בריאים שתורמים לתחושת שובע. הפיסטוק הוא גם מקור טוב לנוגדי חמצון, ויטמינים ומינרלים.

Peanuts 2.jpeg

הבוטן הוא למעשה קטנייה, אך נחשב בדרך כלל לאגוז, וזאת בשל המאפיינים והשימושים הקולינריים הדומים שלו. בניגוד לאגוזים אחרים, הבוטנים גדלים מתחת לאדמה.

הבוטנים מהווים מקור חשוב לחלבון, גם בחטיפי החלבון שלנו, הם בעלי שומנים בריאים וסיבים תזונתיים.  אכילת בוטנים, בדומה לאגוזים אחרים, תורמת לתחושת שובע, לאיזון רמת הסוכר בדם ומהווה חלק מתזונה בריאה.

Pecan.jpeg

הפקאן הוא אגוז אמריקאי במקור, שגדל על עץ הפקאן. הוא מזכיר בצורתו את אגוז המלך, אך טעמו מתוק יותר ועדין, והוא בעל מרקם חמאתי ונימוח במיוחד.

בדומה לאגוזים אחרים, ניתן לאכול אותם גם כחטיף, טבעיים או קלויים.  במוצרי ג'ומו, אנו משתמשים רק בשבבי פקאן קלויים. 

הפקאנים עשירים בשומנים בריאים ובנוגדי חמצון, ומכילים ויטמינים ומינרלים חשובים כמו אבץ ומגנזיום. לכן, הם מהווים תוספת מזינה וטעימה לכל תפריט.

Coffee 2.jpeg

פולי קפה הם הזרעים של פרי הקפה.  ישנם שני סוגים עיקריים של פולים המשמשים לקפה שאנו שותים: ערביקה ורובוסטה.  פולי ערביקה, הגדלים לרוב באזורים גבוהים, נחשבים איכותיים יותר ובעלי טעם מורכב ועשיר יותר, הכולל תווים של פרחים ופירות.  פולי רובוסטה, לעומתם, גדלים באזורים נמוכים יותר, מכילים יותר קפאין וטעמם חזק ומריר יותר.

 

לאחר הקטיף, פולי הקפה עוברים תהליך עיבוד וייבוש, ולאחר מכן נקלים כדי לפתח את הארומות והטעמים שלהם.  רמת הקלייה משפיעה מאוד על טעם הקפה הסופי.  אנו משתמשים בפולי קפה בקלייה כהה אשר יוצרת טעמים מרירים וחזקים יותר.

Cocoa Nibs.jpeg

שבבי פולי קקאו קלויים, הידועים גם בשם "ניבס" (Nibs), הם למעשה חלקי הפולים של פרי הקקאו לאחר שעברו תהליך קלייה, קילוף וריסוק.  הם נחשבים לצורה הטהורה ביותר של שוקולד, לפני שהופכים אותם למסת קקאו וחמאת קקאו ממנה מייצרים את השוקולד ומוצרי קקאו אחרים.

לשבבים טעם מריר ועשיר, עם ניחוח שוקולדי עמוק. הם פריכים ובעלי מרקם ייחודי. הם עשירים במיוחד בנוגדי חמצון, ויטמינים, מינרלים וסיבים תזונתיים.  למרות שהם אינם מתוקים, שבבי הקקאו הם תוספת מעולה ובריאה לחטיפי החלבון, ומספקים טעם שוקולדי חזק בלי תוספת סוכר.

  • Facebook
  • Instagram
הערה: באתר מופיע מידע רב אשר ליקטנו ברשת האינטרנט או מתובנות אישיות שלנו.  אין מהאמור שום המלצה מקצועית או רפואית והוא מובא רק כשירות לציבור הגולשים

אורנת תעשיות מזון בע"מ,  09-8913399,  jomo@cho.co.il

bottom of page