ממותק בעדינות בממתיקים ממקורות טבעיים בלבד
ללא סוכר מעובד, ללא גלוטן, ללא חומרים משמרים וכל כך טעים!
שוקולד טרי
ללא תוספת סוכר
למה לבחור ב-JOMO?
אנחנו משתמשים בשילוב ייחודי של ממתיקים ממקורות טבעיים שנועד ליצור מתיקות מושלמת ולא מוגזמת, ללא טעמי לוואי וכן טעם שוקולדי שמימי ומרקם עשיר שנמס בפה, בדיוק כפי שאנו מצפים משוקולד איכותי. אנו מייצרים שוקולד גורמה טעים, שיכול להתחרות בכל שוקולד עם סוכר, בלי תופעות ההרסניות של שוקולד עם סוכר או ממתיקים 'רעים' ובלי טעמי הלוואי של שוקולד ללא סוכר.
השוקולד ללא תוספת סוכר שלנו מבטיח:
• שוקולד גורמה איכותי ללא תוספת סוכר
• שימוש בממתיקים ממקורות טבעיים: פוליולים, סטיביה, ופרי הנזיר
• ללא מלטיטול ולא גורם לבעיות קיבה
• ללא גלוטן
• עשיר בסיבים תזונתיים
• מוצרים טבעוניים ומוצרים חלביים
הכמיהה למתוק
אנחנו אוהבים ממתקים - נקודה. דברים מתוקים טעימים, מנחמים, ומעניקים תחושת נחת ורווחה. אך למרבה הצער, נמצא כי סוכרים מסכנים את בריאותינו ולכן יש להגביל את צריכתם. חולי סוכרת וטרום סוכרת נדרשים להימנע מהם לחלוטין מסוכר ופחמימות כדי לא להעלות את רמות הסוכר בדם. המלחמה העולמית בהשמנה מציבה גם אתגרים רבים עבור חובבי הממתקים, כך שלמעשה, לכולנו מומלץ להפחית את צריכת הסוכר שלנו.
JO-MO הוא שוקולד ללא סוכר במגוון טעמים, פרי פיתוח חדשני העונה על הרצון שלנו לאכול ממתקים ללא סוכר וללא טעמי לוואי. כדי להבין מדוע JOMO הוא מוצר איכותי, טעים וללא תוצרי לוואי, הנה רקע קצר על פתרונות ההמתקה:
פתרונות המתקה המצויים בשוק:
ניתן לסווג תחליפי סוכר למספר קטגוריות:
-
סוכרים "רעים" - תחליפי סוכר טבעיים וטעמם טוב. ממתיקים אלה מכילים בדרך כלל סוכר ולכן הם למעשה מוצרים "רעים". בקבוצה זו תוכלו למצוא דבש, סירופ מייפל, דבש תמרים, סוכר תמרים, גלוקוז, דקסטרוז, פרוקטוז, סוכרוז (סוכר לשולחן), סוכר קנים, סירופ אגבה, סוכר חום, לקטוז, מלטוז, סירופ תירס, מולסה, סוכר קוקוס ועוד.
-
פוליאולים הם סוכר אלכוהולי לרוב ממקורות טבעיים המופיעים בחלק מהפירות והירקות וניתן לייצר אותם באופן מלאכותי. ניתן לחלק אותם למספר קבוצות:
-
תחליפים "רעים" עם אינדקס גליקמי גבוה (GI) וטעם דומה לסוכר: מניטול, מליטיטול תעשייתי. מותרת רק צריכה מתונה.
-
תחליפים "טובים" עם GI נמוך: אריתריטול, סורביטול, קסיליטול, מלטיטול טהור. לרובם יש אפקטים של טעם לוואי או אפקט קור (cooling effect). מותרת צריכה נמוכה עד בינונית, המתיקות שלהם גבוהה ובהתאם לכך 'טעמי הלוואי' שהם מאד דומיננטים.
-
תחליפים "טובים" עם GI נמוך, טעם טוב אך פחות מתוקים מסוכר ודורשים שילוב עם ממתיקים נוספים: איזומלט, לקטיטול, טגטוז.
-
-
תחליפים "כימיים" (שאינם קיימים בטבע ומיוצרים רק במעבדות) - לרוב הם טעימים ומתוקים לפחות כמו סוכר: סכרין, ציקלמט, אספרטיים, אליטיים, סוכרלוז, אססולפאם-ק, ניוטאם. לממתיקים אלה ערך קלורי נמוך ואינדקס גליקמי נמוך (GI) מכיוון שהם אינם נספגים בדם או ברקמות אחרות. עם זאת, השאלה הגדולה היא האם הם בטוחים לשימוש. ישנן דעות מנוגדות שונות בספרות. החלטנו לדלג על אפשרות זו מכיוון שלא רצינו שתהיה שאלה כלשהי בנוגע לבטיחות הבריאותית של המוצרים שלנו.
-
ממתיקים בעוצמה גבוהה, כמו תמצית צמח הסטיביה (stevia rebaudiana) וכן צמח פרי הנזיר (Siraitia grosvenorii / monkfruit). שניהם אינם גורמים לעלייה ברמת הסוכר בדם או באינסולין, אך אינם מומלצים לשימוש בכמויות גדולות. לשניהם טעמי לוואי חזקים.
מסקנות
יש מגוון דעות ומחקרים רבים בנושא. ברור לכולם שסוכרים, גם אם ממקורות טבעיים, אינם בריאים. אך באשר לתחליפים - הדעות מרובות ויש מחלוקת רבה. מקריאת מחקרים רבים, אנו הסקנו את המסקנות הבאות:
- גם אם הממתיק בטוח ובריא, מומלץ לא לצרוך ממנו יותר מדי.
- ישנם ממתיקים "טובים", ללא תופעות לוואי אך עם מתיקות מופחתת.
- ישנם ממתיקים "טובים" עם מתיקות גבוהה אך עם טעמי לוואי גם אם יש הטוענים שהם טעימים.
- רצוי להפחית במתיקות. אנו מכורים למתיקות יתר ועדיף להפחית במתיקות.
שוקולד ג'ו מו - 'כשתטעם - תבין'
הפתרון שלנו למתוק הוא לקחת את הטוב מכל העולמות
-
שילוב של מספר ממתיקים "טובים" שהשילוב ביניהם נותן את הכמות המתיקות המדויקת שהיא גם טעימה.
-
ממתיקים ממקורות טבעיים המנטרלים את טעמי הלוואי אחד של השני.
-
שימוש בהרבה פחות מהכמויות המומלצות לצריכה אישית של כל ממתיק.
JO MO הוא שוקולד טעים, גם לאילו שצורכים סוכר. הסוכרים בו נובעים מהסוכרים בשוקולד, שאריות בממתיקים ובעיקר בלקטוז שבאבקת החלב המצוייה בשוקולד החלב והלבן. היתרונות של המוצר שלנו הם:
- אחוז גבוה של מוצקי קקאו (תלוי בסוג השוקולד)
- אינדקס גליקמי (GI) ועומס גליקמי (GL) נמוכים - מיעוט סוכרים ופחממות
- עשיר בסיבים תזונתיים
- ללא גלוטן
- כשרות מהדרין - חתם סופר פ"ת
- Non GMO
- ללא סויה
- ללא צבעי מאכל
- ללא חומרים משמרים
- סידרה טבעוניות וסידרה חלבית
הערה חשובה
איננו מכריזים כאן על בריאותו של השוקולד שלנו, אלא רק מידע על שוקולד הללא תוספת סוכר שלנו, שאנו מציעים כתוספת לא מזיקה לתזונה היומית שלך. מומלץ תמיד להתייעץ עם רופא או איש מקצוע מוסמך לפני שתחליט על צריכת שוקולד JOMO בעת בניית תפריט דיאטה.
מקורות ספרותיים לעיון נוסף
-
"The Difference Between Natural and Artificial Sweeteners", Dr. Joseph Mercola.
-
"Nonnutritive sweeteners and cardiometabolic health: a systematic review and meta-analysis of randomized controlled trials and prospective cohort studies" , (July 2017), CMAJ.
-
"What Is Luo Han Guo Good For?", Dr. Joseph Mercola.
-
"High-Intensity Sweeteners", US Food and Drug Administration.
-
"Has Stevia been approved by FDA to be used as a sweetener?", US Food and Drug Administration.
-
"What Is Cacao Good For?", Dr. Joseph Mercola.
-
"Sugar Alcohols: Chemistry, Production, Health concerns and Nutritional importance of Mannitol, Sorbitol, Xylitol, and Erythritol", International Journal of Advanced Academic Research.
-
"Eat any sugar alcohol lately?". Yale-New Haven Hospital.
-
"Xylitol-containing products for preventing dental caries in children and adults". Cochrane Database of Systematic Reviews.
-
"Health outcomes of non-nutritive sweeteners: analysis of the research landscape". Nutrition Journal.
-
Sugar substitute, Wikipwedia.