סיפור אהבה לשוקולד
אורנת
אורנת היא עסק משפחתי, הפועל מאז 1988 ומייצר שוקולד גורמה ומעדני שוקולד מהשורה הראשונה. אנו מייצרים ומשווקים: פרלינים במגוון סגנונות בטעמים ייחודיים, אגוזים מצופים, טבלאות שוקולד, דפי שוקולד ועוד. באורנת יש שני קווי ייצור נפרדים: טבעוניים (פרווה) ולא טבעוניים (חלבי). אורנת מייצרת שוקולד טעים אך גם כשר בכשרות מהדרין, כל השנה וגם בפסח. זהו אתגר לא פשוט, שכן לא תמיד ניתן למצוא את חומרי הגלם הטובים ביותר בכשרות גבוהה. דרישה זו של כשרות וטעים מאתגרת אותנו על בסיס יום יומי ומחייבת אותנו בחשיבה מחוץ לקופסה, בייצור של חומרי גלם וכלים - חיסרון גדול שהוביל ליתרון גדול ומיצב אותנו ברמה מקצועית הגבוהה יותר.
מי אני
לפני 7 שנים רכשתי את אורנת - חלום שהתגשם. במשך 30 שנה, מאז שנות השמונים, עבדתי בתעשיית ההייטק ופיתחתי וקידמתי פתרונות חדשנים עבור לקוחות בתחומים מגוונים. נהניתי במיוחד מהאתגר ומהעובדה שאפשר לעשות טוב לאחרים. במשך כל שנותיי בתעשיית ההיי-טק עבדתי עבור אחרים, אבל החלטתי שהגיע הזמן לעבוד למען עצמי ובני משפחתי. כיום רוב משפחתי הקרובה עובדת איתי באורנת והפכנו ליצרני שוקולד מובילים. אנו כאן מנסים להגשים את חלומות השוקולד של לקוחותינו בטעמים אקזוטיים ומיוחדים, אריזות, טעמים, טקסטורות וצורות מיוחדות. גילינו שהשילוב בין צורך עמוק בחדשנות, אהבה לשוקולד והרצון שלנו לשמח את לקוחותינו הביא לחדשנות בעיצוב וייצור שוקולד.
שוקולד ללא (תוספת) סוכר
מזה זמן רב לקוחות מרוצים ביקשו מאיתנו לייצר את שוקולד הגורמה שלנו ללא סוכר, וללא פחמימות, מכיוון שהשוקולד אמנם בריא, אך הסוכר מזיק. לאנשים רבים מומלץ בכלל לא לצרוך סוכר ורצינו לעזור להם. טעמנו מספר רב של מוצרים וגילינו את מה שאנשים רבים כבר יודעים: רוב תחליפי הסוכר אינם בריאים ו/או מכילים פחמימות (שהם ממש כמו סוכר, אם לא גרוע יותר). אלו שהיו מופחתי קלוריות, בעלי ערך גליקמי נמוך וללא סוכר, טעמם גם רע וטעמי לוואי אינסופיים.
החלטתי לשלב את הניסיון הרב של עובדי אורנת בייצור שוקולד עם הניסיון הגדול של פיתוח וחדשנות, לחשוב אחרת ולפתח את סדרת השוקולד JO-MO ללא סוכר. הסדרה כוללת שוקולד מריר טבעוני, ללא סוכר, אך גם שוקולד לבן ושוקולד חלב, עם מיעוט סוכרים הנובעים בעיקר מלקטוז בחלב. מהתמודדות מוצלחת עם סוגיות כשרות למדנו שתוכלו ליהנות מכל העולמות: גורמה, טעים, בריא ואפס סוכר ופחמימות ובקרוב נוכל לומר שניתן להנות גם בלי סוכר.