top of page

המרכיבי שוקולד ג'ומו

מגוון מוצרי שוקולד ג'ומו מכילים בראש וראשונה שוקולד בסיס מריר, חלב ולבן.  בנוסף יש תוספות טעם טבעיות טחונות כדוגמת קפה, היביסקוס, וניל, תפוז, מלח או שבבים (Chocolate inclusions) כדוגמת שקדים, קקאו קלוי, אגוזי לוז, פקאן.  שוקולד הבסיס מכיל גם לציטין ותמצית וניל.

 

שוקולד הבסיס ג'ומו מריר ואולטרא מריר מכיל מספר מרכיבים עיקריים: מוצקי קקאו ושילוב ממתיקים ייחודי.  מוצקי הקקאו הם מסת קקאו (חמאת ואבקת קקאו ביחס 1:1), חמאת קקאו ואבקת קקאו. שוקולד ג'ומו מאופיין בריבוי חמאת קקאו אשר נותן תחושה מהנה של חלקות ולא תחושה לא נעימה של אבקה שנתקעת בגרון.  בכל אריזות ג'ומו, מצויינת כמות מוצקי הקקאו באופן ברור בחזית המארז.

שוקולד בסגנון שוקולד חלב ושוקולד לבן, מכיל בנוסף גם חמאת שקדים או חמאת לוז וחלבון סויה במקום אבקת החלב.  גם הממתיקים וגם תחליפי החלב עוברים תהליכים הייחודיים לשוקולד ג'ומו לקבלת מוצר איכותי, עם חלקות נעימה וטעמי שוקולד טעימים ומתיקות מעודנת.  לא פחות חשוב הם תהליכי הייצור שפותחו אצלינו ומאפשרים את שוקודל ג'ומו.

מוצקי קקאו

ממתיקים

Chicony Root img.png

אינולינים הם קבוצה של פוליסכרידים טבעיים המיוצרים על ידי מספר סוגי צמחים, המופקים באופן תעשייתי לרוב מעולש ומשמש במוצרים רבים כסיבים תזונתיים לשיפור הערך התזונתי של מוצרי מזון אך גם כבסיס למוצרים מופחתי סוכר.  האינולינים שייכים לסוג של סיבים תזונתיים המכונה פרוקטנים.  המחקרים מציגים מספר יתרונות בריאותיים לאינולין, כגון שיפור בריאות מערכת העיכול, סיוע בשליטה בסוכרת וסיוע לירידה במשקל.  אינולין הוא סיב תזונתי שעשוי להועיל לבריאות המעיים.  לאינולין אין טעמי לוואי.

suger in a small dish with large beet laying on a table.png

איזומלט הוא תחליף סוכר, תערובת של שני האלכוהולים הדו-סוכרים 1,6-GPS ו-1,1-GPM.  יש לו השפעה מועטה עד לא על רמות הסוכר בדם, ואינו ממריץ את שחרור האינסולין.  הוא גם אינו מקדם עששת ונחשב ידידותי לשיניים.  פחות מתוק מסוכר ובצריכה מרובה עלולה לגרום לשלשולים ולגזים.  איזומלט מיוצר בתהליך דו-שלבי מסוכרוז שמקורו בדרך כלל מסוכר סלק.  לאיזומלט אין טעמי לוואי.

midJourney Corn in Basket.png

אריתריטול הוא סוכר כוהלי (פוליאול) המשמש בין היתר כממתיק תזונתי ותוסף מזון והוא נמצא בטבע בפירות, פטריות וגם בגוף האדם.  מתיקותו שווה לכ-60-70% מזו של סוכרוז (סוכר לבן) ומחושב כבעל אפס קלוריות.  אריתריטול אינו משפיע על רמות הסוכר והאינסולין בדם, לכן מוכר כממתיק בטוח לאנשים הלוקים בסוכרת.  אינו גורם לעששת ומופרש דרך מערכת השתן בדיוק כפי שנכנס.  יש לו נטייה מופחתת לגרום לתופעות לוואי במערכת העיכול ובעל תכונות נוגדות חמצון.  אריתריטול מסונתז מתירס באמצעות אנזימים ותסיסה ולאחר מכן מנוקה חומרי המקור, עד לקבלת הגביש הלבן והנקי של הממתיק שנראה כמו סוכר.  לאריתריטול יש טעם לוואי שלתחושת קרירות בפה.

midJourney Oak Birch corn and suger cane.png

קסיליטול הוא סוכר כוהלי (פוליאול) המשמש בין היתר כאחד מתחליפי הסוכר שנחשבים לבריאים.  קסיליטול נמצא בטבע בכמויות קטנות בפירות, בירקות ובדגנים רבים וגם בגוף האדם.  הקסיליטול מופק ממקור טבעי אבל עובר תהליך עיבוד לא טבעי.   לקסיליטול יש מתיקות דומה לסוכרוז (סוכר לבן), אבל הוא מכיל 40% פחות קלוריות, בעל אינדקס גליקמי נמוך (טוב לסוכרת), בצריכה מרובה הקסיליטול עלול לגרום לשלשולים ולגזים.  הוא מרכיב נפוץ במסטיקים ללא סוכר, סוכריות, מנטה, מזונות ידידותיים לסוכרת ומוצרי טיפוח הפה.  קסיליטול הוא ממתיק טבעי המופק מעץ אלון, ליבנה, תירס, קני סוכר וחומרים צמחיים נוספים.  לקסיליטול יש טעם לוואי ותחושת קרירות בפה אותו הצלחנו לנטרל בשוקולד ג'ומו.

Stevia leaf with stevia powder.png

הסטיביה היא תחליף סוכר מתוק המופק מעלים של מיני הצמחים Stevia rebaudiana שמקורם בפרגוואי וברזיל.  התרכובות הפעילות הן steviol glycosides (בעיקר stevioside ו-rebaudioside), שיש להם בערך פי 50 עד 300 מתיקות מסוכרוז (סוכר רגיל).  למיצוי עלי סטיביה השפעה זניחה על רמת הגלוקוז בדם של אדם הצורך את החומר, ועל כן נחשב כממתיק על נטול קלוריות. יש לו טעם לוואי של אניס, שומר או מר.  באמצעות תהליכים כימיים ניתן לבודד את חומרי ההמתקה שבסטיביה.  מבין חומרי ההמתקה המצויים בסטיביה, ארבעה חומרים המשמשים לייצור תחליפי סוכר:  סטיביוזיד stevioside, ורבודיוזיד A.  ככל שחומרים טהורים יותר, טעמי הלוואי מוחלשים והחומר יקר יותר.

Monk Fruit.png

פרי הנזיר או לוהאן גואו (Siraitia grosvenorii), הוא פרי קטן ועגלגל שגדל בדרום סין. טעמו המתוק לא נובע מהסוכר שבו אלא ממרכיבים מיוחדים שהוא מכיל בשם מוגרוזידים (mogrosides), שהם נוגדי חמצון ייחודיים. לפיכך, אבקת המונק פרוט לא מכילה סוכרים כלל, אבל יוצרת תחושת מתיקות חזקה פי 250 מסוכרוז.  ה־FDA אישר את פרי הנזיר בתור הממתיק הכי בטוח שקיים והוא מותר לשימוש לכולם, לרבות נשים בהיריון וילדים. יש לו כאמור יתרונות רבים - הוא טבעי לגמרי, נטול קלוריות ומתאים להמתקה, לבישול ולאפייה, אולם עם חיסרון מרכזי בולט של טעמי לוואי חזקים. לפרי הנזיר יש על פי הספרות המקצועית גם תועלות נוספות לחלק מהאוכלוסייה כגון: עיכוב תהליכי הזדקנות, לא מעלה את כמות הסוכר בדם, נוגד דלקת, מועיל ללב, מקל על אלרגיות, מחזק את מערכת החיסון, אנטי סרטני.

תחליפי החלב

midJourney Almonds in a jar.png

השקדים הם כידוע, פרי עץ השקדייה ומוכרים מזה שנים כרכיבי תזונה בריאים.  שקדים נכללים בקבוצת המקורות העשירים בשומנים בריאים מן הצומח, ומומלצים לאכילה מדי יום. הם מהווים מקור טוב לשומנים בריאים בלתי רוויים, לחלבונים, לוויטמינים, למינרלים ולסיבים תזונתיים.

מחקרים הראו שצריכת שקדים משפרת את רמות הסוכר בדם, תורמת להורדת רמות הכולסטרול הרע LDL בדם ומפחיתה את הסיכון למחלות לב.  לא פחות חשוב - שקדים טעימים.

midJourney Soy protein.png

במשך אלפי שנים שימשה סויה ומוצריה כחומר גלם למזון עשיר בחלבון במדינות אסיה.  חלבוני סויה מופקים מפולי סויה.  בתהליך ההפקה, פולי הסויה מנוקים, מקולפים ונטחנים ליצירת אבקת סויה שממנה ממצים שומנים בעזרת ממסים אורגנים.  מהאבקה נטולת השומנים, מייצרים שבבים המכילים מינימום של 50% חלבון.  רוב החלבוני הסויה הם גליצינין (glycinin) ובטא-קונגליצינין (β-conglycinin) המהווים 65%–89% מכלל חלבוני הסויה.  אולם, יש גם חלבונים נוספים שעשויים להשפיע לרעה על הטעם.  איכות החלבונים נקבעת בעיקר לפי תהליכי המיצוי והטיהור של החלבונים דואגים להרחיקם מהמוצר הסופי.

bottom of page